top of page

Waar dansen begint

Dansen begint niet op de dansvloer!

Nu zal je wel denken.. Dansen begint toch júíst op de dansvloer? Dat is zeker een mogelijkheid, maar écht goed dansen begint op de dansschool.


Even toelichten: Ik ben in januari begonnen met Kizomba en twee maanden geleden ben ik begonnen met bachata. En salsa? Daar had ik niet zoveel mee. Danste ik dan nooit salsa? Zeker wel. Ik heb de basis via youtube opgezocht en na een paar maanden veel op socials te hebben gedanst, kon ik het één en ander best wel aardig volgen. Dacht ik …


Realitity check Omdat ik natuurlijk assistent bij U Can Dance ben, is het voor mij belangrijk om een betere (allround) danser te worden. Daarom heb ik tóch besloten om salsa te gaan volgen. Daar ben ik nu twee weken mee gestart en dat is maar goed ook! Ik heb mijzelf namelijk allemaal (foute) technieken aangeleerd. Zo maakte ik standaard een soort buiging bij de butterfly, was mijn rechterdraai belabberd en was ik niet instaat om een fatsoenlijke linkerdraai te maken. Laten wij maar niet beginnen over de shines en lady styling…

Zoals velen al weten is het afleren van een foute techniek een stuk moeilijker dan de juiste techniek aan te leren.


Het is nooit te laat Gelukkig heb ik Yvonne en Samantha als docentes! In de les krijg je veel tijd om de figuren die wij zojuist geleerd hebben te oefenen, de techniek te kunnen beheersen en dit ook met verschillende leiders. Tussendoor kijken Yvonne en Samantha ook mee en geven zij veel tips.

Yvonne en Samantha zijn perfectionisten. Zij letten niet alleen of je de pasjes goed doet maar zij kijken ook naar jouw houding en timing. Daarnaast krijg ik ook huiswerk mee. Dit keer in mijn planning: Inside turn. Dankzij de handige app kan ik makkelijk en snel alle figuren en passen terugkijken. Zo sta ik dagelijks minimaal 10 minuten voor de spiegel om technieken te oefenen. Deze werkwijze is in mijn mening de beste manier om jouw dansen naar een hoger niveau te tillen.


Socials Het begint dus in de dansschool. Toch wil ik jou niet ontmoedigen om naar socials te gaan. Op socials heb ik heel veel leuke figuren geleerd, vrienden gemaakt, gelachen en van fouten geleerd. Socials zijn ook nog eens een goede manier om met andere leiders/volgers te dansen en technieken die je geleerd hebt te oefenen. En daarnaast kan je natuurlijk optimaal genieten van jouw hobby. Maar leer eerst de juiste technieken voordat je net zoals ik foute technieken moet gaan afleren.


Geschreven door: Amber

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page