top of page

Over ons

Welkom op de "Over Ons" pagina van U Can Dance, waar passie voor dans en persoonlijke ontwikkeling samenkomen. Vanaf 01-01-2024 heeft Yvonne Karbodin de volledige leiding van de dansschool op zich genomen, met de steun van een toegewijd team van docenten, assistenten en vrijwilligers.

Bij U Can Dance geloven we in:

- Het vermogen om de dans aan te passen door goed naar de muziek te luisteren.
- Een ontspannen benadering van dans, zonder dwang.
- Het belang van respect voor elkaar als fundament voor een succesvolle danservaring.
- De mogelijkheid om unieke figuren te creëren door verschillende dans-elementen te combineren.
- Het bevorderen van vrijheid en ontspanning door middel van dans.
- Het gezamenlijk creëren van een danservaring die verbindt en inspireert.

Bij U Can Dance gaat het niet alleen om dansen; het gaat om het zien groeien van onze cursisten en het delen van vreugde en verbondenheid door middel van dans. Ontdek meer over ons team en onze missie terwijl we samen streven naar plezier en persoonlijke groei door de kunst van dans.

Ons team

DSCF7691.JPG

Yvonne

Gecertificeerd dansdocent

Ik ben met dansen begonnen omdat ik toe was aan tijd voor mijzelf. Gedurende een lange tijd heb ik mezelf als prioriteit uit het oog verloren. Ik had sterk behoefte aan vrolijkheid en positiviteit. Dit vond ik terug in de latin muziek en het dansen. Dit gevoel wil ik heel graag doorgeven aan jou.” 

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen, als je maar de juiste instelling hebt.

De vraag is niet: “kan ik goed leren dansen?”, maar “hoe graag wil ik goed leren dansen?

DSCF7684.JPG

Samantha

Gecertificeerd dansdocent

Ik wilde aan mijzelf bewijzen dat ik succesvol kan zijn. Dat ik er mag zijn en gezien mag worden. Via een vriendin ben ik een proefles Salsa gaan volgen en zo is het balletje gaan rollen. Ik had niet alleen lol in het dansen, maar het ging mij ook goed af. Het geeft mij het gevoel van vrijheid en verlichting.

Toen de mogelijkheid ontstond om bij de lessen te gaan assisteren, heb ik mijzelf meteen aangeboden als assistent. Als docent wil ik jou laten inzien dat jij meer kunt dan je denkt,

dit doe ik met liefde en passie. Iedereen kan dansen. Ook jij!

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5583.JPG

Tariq

Dansdocent in opleiding

Ik ben Tariq, geboren in Suriname. 

Latin muziek heb ik van jongs af aan meegekregen vanuit mijn familie. Tijdens feestjes heb ik het altijd leuk gevonden om te kijken naar de figuren van de dansers en de manier waarop ze met elkaar verbonden zijn. Dit wil ik ook graag leren en heb ik uiteindelijk besloten om Bachata en Salsa lessen te volgen. Ik vind het dan ook leuk om op een creatieve manier te experimenteren met de bouwstenen die je tijdens de lessen krijgt. Dansen doet me heel goed en heeft veel positiviteit in mijn leven gebracht."

Vanaf juni 2020 volg ik de docentenopleiding bij U Can Dance en zal je mij vooral gaan zien op de maandag avond.

Nimo blog.png

Nimo

Dansdocent in opleiding

Als klein jongetje, alhoewel ik met een lengte van 1,65 misschien beter kan zeggen als jong jongetje, ging ik samen met mijn vader en zussen al mee naar latin feestjes. Mijn vader had de liefde voor latin dans uitgevonden, LA Salsa. Dan was mijn vader altijd de gene die als eerst de dansvloer opging en als je in de buurt was dan kon je er op rekenen dat je daarin meegenomen werd!

 

Op deze momenten ervaarde ik al de openheid en saamhorigheid die tijdens dit soort feestjes heerste. Iedereen lekker aan het dansen, oefenen, lachen, plezier aan het maken en met elkaar! Door mijn vader zijn passie raakte mijn oren al vroeg blootgesteld aan de muziekstijl. Naarmate de jaren verstreken en ik opgroeide in een maatschappij met school, presteren, werk, sociale druk, woningmarkt, relatie, kinderen en noem al deze aspecten van het huidige leven maar op ben ik nooit meer zo in contact geweest met deze dans.

20220707_183408.jpg

Amber

Assistent dansdocent

Ik heb nog nooit écht gedanst. Totdat mijn twee beste vriendinnetjes mij in januari 2022 mee hadden genomen naar een salsa feestje. Het was geweldig: de muziek, de sfeer, de vloeiende dans van mijn vriendinnen. En ik? Ik bakte er niks van, máár ik had wel plezier! 

Uiteindelijk lukte get mijn vriendinnen om mij over te om samen kizomba te leren. Vanaf dat moment was ik verslaafd.

Toen ik na een tijd werd gevraagd om te assisteren bij de kizomba twijfelde ik voor geen seconde. 

 

Dit is mijn passie en dit wil ik graag met jou delen. Schrijf je snel in voor een proefles!

Ontwerp zonder titel.png

Daisy

Dansdocent in opleiding

Al sinds jong af aan ben ik bezig met dansen, van de kinderdisco tot Ballroom en de Latin dans waar ik in 2018 mee begonnen ben. Ook in de tussentijd heb ik veel gedanst, vele stijlen uitgeprobeerd van buikdansen tot aan ballet en veel meer. Toen er vroeger werd gevraagd wat ik later wilde worden wist ik het nooit echt zeker, ik had veel interesses maar niet echt iets waarvan ik dacht dit wil ik dag in dag uit voor de rest van m’n leven doen. Tot een paar jaar geleden, toen ik begon met stijldansen en eigenlijk via anderen te horen kreeg hoeveel feeling ik er voor heb. Op een gegeven moment merkte ik zelf wat voor een grote rol dansen speelde in m’n leven, elke avond dat ik na het dansen thuis kwam verheugde ik me alweer op de volgende avond. En toen bedacht ik het me, dit is het, dit is wat ik de rest van me leven wil doen. Dansen is m’n passie en wil ik graag overbrengen op anderen.

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5588.JPG

Marcel

Dansdocent in opleiding

Mijn naam is Marcel ik woon in Almere en ben werkzaam bij HG International als administratief medewerker op de Expeditie. Mijn hobby’s zijn fietsen, wandelen, dansen en cruisen.

Tijdens een vakantie in 2018 zag ik voor de eerste keer mensen Salsa dansen in Cuba. Dit wilde ik ook graag leren en ben op zoek gegaan naar een leuke dansschool. Via internet kwam ik bij U Can Dance terecht waar ik in 2019 ben gestart met de Salsa lessen. Ook ben ik daarna de Bachata lessen gaan volgen.

Nu dansen wij al 2,5 jaar met veel plezier. Omdat ik het dansen zo leuk vind, heb ik mij aangemeld als assistent. Vanaf september 2021 ga ik  assisteren bij de danslessen op de dinsdag avond en wil hiermee iedereen net zo enthousiast maken voor het dansen als ikzelf.

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5597.JPG

Michèle

Dansdocent in opleiding

Mijn naam is Michele Veldhuisen, de oudste dame binnen het gezelschap. Dansen is me met de paplepel ingegeven. Mijn ouders hebben hun hele leven aan stijldansen gedaan.

Zelf ben ik als jong meisje begonnen met stijldansen maar stopte daarmee toen ik verkering kreeg met een rugbyer die dus niet danste. Lange tijd heb ik aan jazzballet en tapdance gedaan totdat dat, door wat achteraf bleek mijn heup, niet meer lukte.

Na het overlijden van mijn man en het krijgen van een nieuwe heup ben ik in januari 2020 salsa en bachata gaan dansen bij U Can Dance en dit was absoluut de allerbeste beslissing die ik had kunnen nemen. Ik geniet van de lessen van de bevlogen leraren en de aanwezigheid van gelijkgestemden. Heerlijk dansen en heel veel gezelligheid met mijn mededansers. Ik straal weer en voel me geweldig. Dit was thuiskomen.

Een nog grotere verrassing volgde toen ik werd gevraagd om als assistent samen met Harrie Kuin seniorensalsalessen te gaan geven. Intussen heet dit 50 plus salsa en gaan we door op de dinsdagavond. Het voelt zo goed om mensen te stimuleren en activeren om net zo te gaan genieten van het dansen als wij doen. Intussen heb ik mijn dochters (25) ook het virus doorgegeven. Zij begrijpen nu heel goed waarom hun moeder zo gelukkig is met 2 fijne danspartners en elke dag van de week wel wil dansen. Zij voelen hetzelfde.

Ons motto:  “je hebt leren lopen, dus kun je ook leren dansen".

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5558.JPG

Harrie

Dansdocent

Sinds januari 2020 assisteer ik bij U can dance. Vanaf september 2021 zal ik samen met Michèle de 50 plus salsales gaan geven op de dinsdag avond.

Hiervoor heb ik 16 jaar gewerkt als assistent en docent voor een andere grote salsa dansschool In Alkmaar.

Al meer dan 21 jaar heb ik "last" van dit dansvirus.

 

Jaren geleden ben ik wezen kijken bij een dansoptreden van een kennis in Leiden. Na dit optreden werd ik gevraagd of ik ook wilde dansen, helaas had ik toen nog geen danservaring. Daar heb ik wat aan gedaan, met tot gevolg vele danscursussen. Daarna ben ik zelf lessen gaan geven in Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Schagen, Hoorn, Zwaag en Amsterdam ,dit laatste bij de dansschool van Annetje Riel.

 

Sinds juli 2019 woon ik samen  in Almere-Poort met Lygia Molly mijn partner en......dansmaatje.

U can dance is een kleine dansschool waar ik het erg naar mijn zin heb als assistent, vrijwilliger en danser.

Ik hoop je gauw gezien op de dansvloer, tot dan(s).

Michiel.jpg

Michiel

Bar medewerker

Mijn naam is Michiel, geboren in Amsterdam en sinds 2015 woonachtig in Almere.

Ik werk al 15 jaar in de hospilality en vind het dan ook heel leuk om mensen gastvrijheid te bieden, en ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Sinds 2019 ben ik in aanraking gekomen met U Can Dance en vanaf dag één sprak de gemoedelijke sfeer mij erg aan. Ik kom dan ook altijd met veel plezier naar de dansschool toe!
Vaak kan je mij op vrijdagavond achter de bar vinden, om iedereen van lekkere drankjes te voorzien. Graag tot snel!

bottom of page