Over ons

De U Can Dance dansschool is opgericht door Yvonne Karbodin en Samantha van Doorn. Het geeft ons enorm veel voldoening om ‘het kwartje’ te zien vallen en onze cursisten zich steeds (verder) te zien ontwikkelen als danser. Dit doen wij samen met een team aan enthousiaste docenten, assistenten en vrijwilligers.

 

Wij geloven dat;

  • Als je leert luisteren naar de muziek, je de dans erop kan aanpassen;

  • Dat dansen niet geforceerd hoeft te zijn, maar ontspannen;

  • Dat je alleen goed kan dansen met respect voor elkaar;

  • Je door middel van diverse elementen zelf figuren kan maken;

  • Je jezelf vrij en ontspannen kan voelen door de dans;

  • Je samen de dans maakt.

Ons team

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5606.JPG

Yvonne

Gecertificeerd dansdocent

Ik ben met dansen begonnen omdat ik toe was aan tijd voor mijzelf. Gedurende een lange tijd heb ik mezelf als prioriteit uit het oog verloren. Ik had sterk behoefte aan vrolijkheid en positiviteit. Dit vond ik terug in de latin muziek en het dansen. Dit gevoel wil ik heel graag doorgeven aan jou.” 

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen, als je maar de juiste instelling hebt.

De vraag is niet: “kan ik goed leren dansen?”, maar “hoe graag wil ik goed leren dansen?

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5625.JPG

Samantha

Gecertificeerd dansdocent

Ik wilde aan mijzelf bewijzen dat ik succesvol kan zijn. Dat ik er mag zijn en gezien mag worden. Via een vriendin ben ik een proefles Salsa gaan volgen en zo is het balletje gaan rollen. Ik had niet alleen lol in het dansen, maar het ging mij ook goed af. Het geeft mij het gevoel van vrijheid en verlichting.

Toen de mogelijkheid ontstond om bij de lessen te gaan assisteren, heb ik mijzelf meteen aangeboden als assistent. Als docent wil ik jou laten inzien dat jij meer kunt dan je denkt,

dit doe ik met liefde en passie. Iedereen kan dansen. Ook jij!

Screenshot_20210816-210230_Gallery.jpg

Awet

Gecertificeerd dansdocent

In mijn tienerjaren al gek op dansen, begon ik met stijldansen. Hierbij alle levels doorlopen en met veel plezier wekelijks aan het dansen geweest. Hierbij werd ik gevraagd om deel te nemen aan trainingen voor het Nederlands kampioenschap. Helaas is het nooit tot de kampioenschap gekomen vanwege mijn studie. Jaren later begon het dansvirus weer te kriebelen en heb ik mij gestort op Salsa. Vanaf 2008 ben ik begonnen met Salsa. Eindelijk vond ik een dans waarin ik me kon vinden. Na de nodige cursussen, bootcamps en festivals werd ik gevraagd voor een showteam. Toen ontdekte ik Kizomba in 2013. Vanaf moment 1 was ik verkocht. De muziek, de dans, de connectie, alles klikte. Na de nodige cursussen in Amsterdam gedaan te hebben, wilde ik meer. Dat resulteerde in mijn maandelijkse tocht door Europa om festivals te bezoeken en nonstop workshops te doen. Na jaren gedanst te hebben, werd ik gevraagd om les te geven. Dat was het volgende niveau want het is heerlijk om kennis over te brengen naar leerlingen die in hun groeiproces zitten. Vanaf 2017 gaf ik wekelijks les in Dusseldorf. Daarnaast verschillende boekingen op festivals en evenement in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. En nu begint het volgende hoofdstuk door de samenwerking met U Can Dance. Ik kan niet wachten om jullie allen welkom te mogen heten en samen deze groei te beleven!

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5583.JPG

Tariq

Dansdocent in opleiding

Ik ben Tariq, geboren in Suriname. 

Latin muziek heb ik van jongs af aan meegekregen vanuit mijn familie. Tijdens feestjes heb ik het altijd leuk gevonden om te kijken naar de figuren van de dansers en de manier waarop ze met elkaar verbonden zijn. Dit wil ik ook graag leren en heb ik uiteindelijk besloten om Bachata en Salsa lessen te volgen. Ik vind het dan ook leuk om op een creatieve manier te experimenteren met de bouwstenen die je tijdens de lessen krijgt. Dansen doet me heel goed en heeft veel positiviteit in mijn leven gebracht."

Vanaf juni 2020 volg ik de docentenopleiding bij U Can Dance en zal je mij vooral gaan zien op de maandag avond.

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5953.JPG

Francisco

Assistent dansdocent

Mijn naam is Francisco, maar sommigen noemen me Francis... Ik ben en zeer actieve jonge man, die veel dingen tegelijk doet wil doen. Mijn grootste tijd verwerving is mijn werk. Ik werk als een industriële onderhoudsmonteur in Bunschoten-Spakenburg.

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5588.JPG

Marcel

Dansdocent in opleiding

Mijn naam is Marcel ik woon in Almere en ben werkzaam bij HG International als administratief medewerker op de Expeditie. Mijn hobby’s zijn fietsen, wandelen, dansen en cruisen.

Tijdens een vakantie in 2018 zag ik voor de eerste keer mensen Salsa dansen in Cuba. Dit wilde ik ook graag leren en ben op zoek gegaan naar een leuke dansschool. Via internet kwam ik bij U Can Dance terecht waar ik in 2019 ben gestart met de Salsa lessen. Ook ben ik daarna de Bachata lessen gaan volgen.

Nu dansen wij al 2,5 jaar met veel plezier. Omdat ik het dansen zo leuk vind, heb ik mij aangemeld als assistent. Vanaf september 2021 ga ik  assisteren bij de danslessen op de dinsdag avond en wil hiermee iedereen net zo enthousiast maken voor het dansen als ikzelf.

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5597.JPG

Michèle

Dansdocent in opleiding

Mijn naam is Michele Veldhuisen, de oudste dame binnen het gezelschap. Dansen is me met de paplepel ingegeven. Mijn ouders hebben hun hele leven aan stijldansen gedaan.

Zelf ben ik als jong meisje begonnen met stijldansen maar stopte daarmee toen ik verkering kreeg met een rugbyer die dus niet danste. Lange tijd heb ik aan jazzballet en tapdance gedaan totdat dat, door wat achteraf bleek mijn heup, niet meer lukte.

Na het overlijden van mijn man en het krijgen van een nieuwe heup ben ik in januari 2020 salsa en bachata gaan dansen bij U Can Dance en dit was absoluut de allerbeste beslissing die ik had kunnen nemen. Ik geniet van de lessen van de bevlogen leraren en de aanwezigheid van gelijkgestemden. Heerlijk dansen en heel veel gezelligheid met mijn mededansers. Ik straal weer en voel me geweldig. Dit was thuiskomen.

Een nog grotere verrassing volgde toen ik werd gevraagd om als assistent samen met Harrie Kuin seniorensalsalessen te gaan geven. Intussen heet dit 50 plus salsa en gaan we door op de dinsdagavond. Het voelt zo goed om mensen te stimuleren en activeren om net zo te gaan genieten van het dansen als wij doen. Intussen heb ik mijn dochters (25) ook het virus doorgegeven. Zij begrijpen nu heel goed waarom hun moeder zo gelukkig is met 2 fijne danspartners en elke dag van de week wel wil dansen. Zij voelen hetzelfde.

Ons motto:  “je hebt leren lopen, dus kun je ook leren dansen".

U Can Dance - Dansschool - Almere - SHP_5558.JPG

Harrie

Dansdocent

Sinds januari 2020 assisteer ik bij U can dance. Vanaf september 2021 zal ik samen met Michèle de 50 plus salsales gaan geven op de dinsdag avond.

Hiervoor heb ik 16 jaar gewerkt als assistent en docent voor een andere grote salsa dansschool In Alkmaar.

Al meer dan 21 jaar heb ik "last" van dit dansvirus.

 

Jaren geleden ben ik wezen kijken bij een dansoptreden van een kennis in Leiden. Na dit optreden werd ik gevraagd of ik ook wilde dansen, helaas had ik toen nog geen danservaring. Daar heb ik wat aan gedaan, met tot gevolg vele danscursussen. Daarna ben ik zelf lessen gaan geven in Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Schagen, Hoorn, Zwaag en Amsterdam ,dit laatste bij de dansschool van Annetje Riel.

 

Sinds juli 2019 woon ik samen  in Almere-Poort met Lygia Molly mijn partner en......dansmaatje.

U can dance is een kleine dansschool waar ik het erg naar mijn zin heb als assistent, vrijwilliger en danser.

Ik hoop je gauw gezien op de dansvloer, tot dan(s).

SHP_6074.jpg

Caroline

Assistent dansdocent

I made the decision to explore dancing 5 years ago, after my relocation to the Netherlands in Almere. The only dancing known to me then was liturgical dancing of my childhood.
I landed in Salsa where I enjoy and have so much fun, this lead to Mirenge, Bachata and finally for me to discover the Beauty that comes with Kizomba Dancing!
It is fabulously exciting to continue to unveil  this passion that I adore; with amazing team and teacher at UCAN dans! I am on this beautiful journey of Kizomba addition where you can only join!

Nadat ik naar Almere was verhuisd, heb ik vijf jaar geleden besloten mij meer te verdieping in dans.
De enige dans dat ik kende, was het godsdienstelijke dansen uit mijn jeugd.( liturgical dancing).
Ik leerde Salsa dansen dat mij veel plezier gaf, wat mij verder bracht tot Mirenge, Bachata, en uiteindelijk heb ik de geweldige schoonheid van Kizomba dansen ontdekt!
Het is geweldig enerverend om deze passie te blijven ontdekken; met een geweldig team en docent bij UCAN dans! Ik beleef de mooie reis van Kizomba en jij hoeft alleen maar mee te doen!