top of page

Veelgestelde vragen

 • Kan iedereen leren dansen?
  Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen, bij de één gaat het wat sneller dan bij de ander maar uiteindelijk kunnen wij het een ieder leren. Door onze unieke vorm van les geven is er persoonlijke aandacht genoeg.
 • Help! De cursus is al begonnen, kan ik nog meedoen?"
  Natuurlijk! Het is niet te laat om mee te doen. De eerste vier lessen van onze nieuwe beginnersgroep zijn bedoeld om nieuwe beginners in de groep op te nemen. Als je al danservaring hebt, kun je op elk moment een les op jouw niveau reserveren. We verwelkomen je graag op de dansvloer! 💃🕺😊
 • Wat is het verschil tussen een cursus en een bootcamp?
  Een cursus bestaat uit een reeks lessen welke wekelijks worden gegeven. Bij het volgen van een cursus leer je door de kracht van herhaling. Het woord Bootcamp werd bekend door het programma So You Think You Can Dance. Een Bootcamp is een training. Daarbij wordt gedurende een aantal uren, intensief gewerkt aan bepaalde onderdelen van de dans. Na het volgen van een Bootcamp is het aan te raden in te schrijven voor een cursus of aan te melden voor het vervolg van de Bootcamp (indien aanwezig).
 • Welke niveaus zijn er?
  Bij U Can Dance bieden we een breed scala aan niveaus voor zowel salsa als bachata. Of je nu een absolute beginner bent of een ervaren danser, we hebben iets voor iedereen. Voor meer gedetailleerde informatie over onze niveaus en het lesrooster, kun je een kijkje nemen in onze lesagenda. We hopen je snel te zien op de dansvloer! 💃🕺🎶
 • Heb ik een danspartner nodig?
  Het is niet nodig om met een eigen of vaste danspartner te komen dansen. Salsa en bachata zijn sociale dansen waarbij op één avond met veel verschillende partners wordt gedanst. Ook in de lessen wisselen danspartners elkaar regelmatig af. Zo leert men het goed leiden of volgen van de partner. Iedereen ontwikkelt zijn eigen stijl. Daarnaast is het extra gezellig en leer je in korte tijd veel nieuwe mensen kennen.
 • Wat neem je mee?
  Een goed humeur en gezelligheid en natuurlijk een open mind om veel te gaan leren! Verder heb je hier boven al kunnen lezen dat het volgende handig kan zijn: schone kleding, verschillende paren schoenen, deo, parfum/aftershave, vochtige washandjes, smintjes, kleingeld voor drankjes.
 • Hygiene
  Bij ons staat persoonlijke verzorging hoog in het vaandel! Omdat we bij het dansen dicht bij elkaar staat, is het is heel belangrijk dat je fris en verzorgd deelneemt aan de lessen. Zorg dat je van te voren lekker doucht en schone kleren aantrekt. Probeer ervoor te zorgen dat je direct gedoucht van huis vertrekt en voorkom dat je bijvoorbeeld vanuit je werk direct gaat naar de les moet gaan (dan ben je niet meer zo lekker fris) Deodorant en je flesje parfum of aftershave meenemen, alsmede een doosje smintjes of iets dergelijks (zeker voor de rokers) is ook geen overbodige luxe. Mocht je last hebben van (overmatig) zweten, zorg dan dat je extra schone kleding mee neemt. Daarnaast kan het voor jou handig zijn om een pakje vochtige washandjes (te koop bij het Kruidvat) mee te nemen, zodat je je tussendoor even lekker kan opfrissen onder de oksels.
 • Moet ik een mondkapje op in de dansschool?
  U Can Dance is een besloten locatie en daardoor is er geen mondkapjes verplichting bij ons op de dansschool.
 • Heb ik een QR-code nodig?
  U Can Dance is een besloten locatie en zijn niet verplicht om een QR-code te vragen. Bij ons is iedereen welkom.
 • Kleding-en schoenentips
  Belangrijk is dat je je prettig voelt tijdens de lessen, dus trek vooral iets aan waar je je zelf in kunt zijn. Iedereen heeft daar zijn/haar eigen voorkeur in… het kan casual zijn, sportief, netjes; het maakt voor ons en voor het dansen niet uit wat je aan hebt. Hou wel rekening met het volgende: * geen kleding met franjes of veel sieraden (dat kan storend zijn tijdens het dansen en je kunt eraan blijven haken) * trek iets aan met ‘laagjes’, want vaak is het in het begin van de les wat frisjes en later krijg je het warm en wil iets uit kunnen trekken * schoenen mogen niet stroef zijn (ivm het draaien) dit is erg belangrijk. Stroeve schoenen kunnen (knie) blessures opleveren. Dansschoenen zijn niet verplicht, maar wel aan te raden. Neem evt een paar extra schoenen mee als je twijfelt of ze lekker zullen dansen.
bottom of page