Salsa niveau check

Berg Fotografie Studio Facebook Omslag (1).png

U Can Dance

Belangrijk is dat je je zelf kunt zijn bij U Can Dance. Tijdens elke les wordt er, naast het leren van leuke combinaties, ook veel aandacht besteed aan dansen óp de muziek (musicality), dans-etiquette, gedetailleerde uitleg van technieken, styling/uitvoering, body movement.

Verschillende Salsa niveaus 

Heb je al eens een Salsa cursus gevolgd bij een andere dansschool en zou je bij ons verder willen dansen, neem dan een proefles om te kijken in welk niveau je bij ons kan instromen. De docent kan je na afloop van de les een goed advies geven.

Om je een beeld te geven over onze opbouw van de lessen, leggen wij hieronder de verschillende niveaus uit.

 

De lessen bij U Can Dance zijn onderverdeeld in 4 hoofdniveaus. Hieronder omschrijven we ieder niveau voor je.

1. Beginners: Het eerste niveau is beginners. Dit niveau starten we echt vanaf letterlijk stap 1 en laten je alles laten zien wat nodig is om de basisstappen goed te leren dansen. Daarnaast besteden we aandacht aan de muziek. Hoe herken je het ritme en hoe dans je erop. Er is veel aandacht voor het leiden en het volgen in de dans. Je leert de basisfiguren die internationaal worden gebruikt zodat je overal kan oefenen en dansen Ervaring is dus niet nodig. Dit niveau staat volledig in het teken van de basis van Salsa. 

Start met de beginners les als:

  • Je ervaring hebt met dansen, maar geen Salsa

  • Je geen danservaring hebt

2. Niveau 2 t/m 4: Verbeter jezelf. Daar staat dit niveau voor. Je bent op je plek op de niveau lessen als je recent het beginnersniveau hebt gedanst, of wanneer je in het verleden gedanst hebt en het weer wil oppakken. Wij hebben in deze lessen onder andere aandacht voor de inside-, outside turn en de reversed cross body turn.

Start met de niveau lessen als:

  • Je meer dan twee jaar ervaring hebt met Salsa, maar dat was twee of meer jaren geleden.

  • Je twee of meer jaar ervaring hebt met dansen, maar niet bij U Can Dance.

  • Je de beginners les hebt afgerond bij U Can Dance.

3. Next level 1 t/m 4: Je hebt de nodige ervaring met Salsa en beheerst de technieken van de niveau lessen. Op dit niveau wordt veel aandacht besteedt aan de Enchufa, Copa en de 360.

4. Advanced 1 t/m 4: Je danst in ieder geval langer dan een jaar Salsa en de bovengenoemde technieken zijn jou bekend. In dit niveau

zal er veel aandacht worden besteed aan improvisatie zodat je jouw eigen dansstijl verder kan ontwikkelen. In dit niveau gaan we leren om op de muziek te dansen en je musicality te vergroten. Uiteraard komen er nog uitdagende technieken bij zoals de dubbele draai.