Salsa les in Almere

Salsa is een populaire dans waarvan de oorsprong grotendeels in Cuba ligt. Er zijn verschillende stromingen, waaronder: Cubaans, NY-style en LA-style. Bij U Can Dance geven wij les in LA-style salsa dansen. Bij deze dansstijl dans je op muziek met zwoele klanken en romantische songteksten. Dit zie je ook terug in de uitvoering van de dans die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Cubaanse stijl, meer uitbundig en sensueel is. Je beweegt voornamelijk met jouw heupen en benen en minder met jouw bovenlichaam. Complexere figuren, worden door de dames aangevuld met sierlijke armbewegingen. Nieuwsgierig naar hoe dit er op de dansvloer uit kan zien?

Wat ziet het er gaaf uit hè?! Ook jij kunt dit leren tijdens onze salsa lessen. Dit doen onze gecertificeerde dansdocenten aan de hand van een gestructueerde lesopbouw. Al onze salsa lessen beginnen met muzikaliteit. In dit lesonderdeel leer je de muziek te ontcijferen en begrijpen, zodat je op de maat kunt dansen en de sfeer van de muziek kunt vertalen naar een passend figuur samen met jouw danspartner.

 

Hierna is het tijd voor de warming-up. Deze is niet alleen bedoelt voor het opwarmen van je spieren. De belangrijkste redenen zijn om te oefenen met isolatie van verschillende lichaamsdelen, je spieren soepel te maken én om jouw balans en coördinatie te verbeteren. Zodra je spieren warm zijn, gaan we aan de slag met het oefenen van losse elementen die later tijdens de les in de figuren terugkomen. Denk aan verschillende soorten draaien en pasjes. In elk lesonderdeel is er voldoende tijd om vragen te stellen, persoonlijke uitleg te krijgen en wordt er veel aandacht besteed aan de technieken. Door het beheersen van de juiste technieken voorkom je blessures bij jou en jouw danspartner. Ook weet je zo zeker dat je overal ter wereld iemand ten dans kunt vragen, omdat je op de juiste manier met jouw lichaam kunt communiceren.

 

Zie je het al voor je? Je bent op vakantie en loopt door smalle, pitoreske straatjes. De zon schijnt hoog aan de hemel. In de verte hoor je tropische klanken. De muziek klinkt steeds luider en je begint vanzelf mee te wiegen op het ritme. Je hebt de bron van de muziek gevonden. Het is een zwoel uitnodigend barretje, waar je je glimlachende koppels ziet dansen op de maat van de salsa muziek. Je kent hier niemand en toch stap je zelfverzekerd naar binnen en vraagt iemand ten dans. Zonder een woord met elkaar te wisselen zetten jullie een prachtige dans neer.

 

Zou dat niet gaaf zijn? Doordat je de elementen én juiste uitvoering leert tijdens onze lessen kun je tijdens jouw volgende vakantie al gaan ervaren.

Je denkt nu misschien: “Dat kan ik nooit”. Niets is minder waar. Met onze unieke lesformule kan iedereen, ongeacht leeftijd, figuur en lengte, leren salsa dansen. Na het oefenen van de shines, herhalen we eerst nog wat je de vorige les hebt geleerd. Door herhaling worden bewegingen en patronen vastgelegd in jouw (spier)geheugen. We blijven je elke les ook uitdagen door nieuwe elementen en figuren te oefenen met een verschillende danspartners. Door regelmatig van danspartner te wisselen, wen je aan verschillende manieren van leiden en volgen. Hierdoor wordt je een veelzijdigere en betere danspartner. Tijdens de les houden we iedereen goed in de gaten en geven we je persoonlijk tips en uitleg wanneer jij het nodig hebt, zodat jij straks zelfverzekerd overal ter wereld de dansvloer op kunt stappen!

 

Meld je vandaag nog aan voor een proefles en ervaar zelf hoe ontspannen en toepasbaar onze salsalessen zijn.

Indien je al salsa ervaring hebt, dan kan je eerst onze niveau check doen.