top of page

Privé dansles, bootcamp of groepsdansles; welke lesvorm past bij jou?

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

Wellicht dans je al een tijdje of heb je sinds kort de interesse gekregen om hiermee te gaan beginnen. Leren dansen of het aanleren van specifieke elementen en figuren kan op verschillende manieren, waaronder privé danslessen. Maar welk type dansles past bij jou(w wensen)?


Op YouTube kun je diverse filmpjes vinden van dansleraren over de hele wereld. Ze laten prachtige figuren zien en het ziet het makkelijk uit.

Heb jij het al eens geprobeerd na te doen? Zodra je een YouTube filmpje probeert na te doen dan kom je er al snel achter dat het lastiger is dan gedacht. Achter de bewegingen die je ziet zit namelijk veel verstopte techniek. Zodra je deze technieken beheerst kun je elk figuur nadoen of zelfs zelf gaan bedenken.


Groepsdansles

Tijdens onze groepslessen worden deze technieken stap voor stap uitgelegd, voorgedaan en heb je uitgebreid de tijd om hiermee te oefenen. Je wisselt ook van partner zodat je beter leert leiden of volgen. Naast de gezelligheid die de groepslessen ook met zich mee brengt, vergroot je ook jouw kennissenkring (handig voor op feestjes) en hoef je geen vaste danspartner te hebben om aan de lessen deel te kunnen nemen.


Bootcamp

Je bent ze in jouw zoektocht vast al tegengekomen. Bootcamps. Een bootcamp is een dansles van een dag of dagdeel waarin gefocust wordt op een specifiek einddoel. Bijvoorbeeld het aanleren van ladystyling, voetenwerk of het onder de knie krijgen van een specifiek figuur. Ook kom je bootcamps tegen waarin een heel dansseizoen in één dag wordt gegeven. Je leert veel op zo’n dag en hoeft niet weken te wachten tot dat je alle onderdelen hebt gehad. Houd er wel rekening mee dat het tempo op deze dagen een stuk hoger ligt en dat er per onderdeel minder tijd is om te oefenen.


Privé dansles

Ondanks dat er ook tijdens de groepslessen voldoende persoonlijke aandacht is voor elke cursist, is de ene persoon de andere niet. Het kan zijn dat je meer persoonlijke begeleiding nodig hebt. Je specifieke elementen wilt verbeteren. Je samen met je partner een dans wilt oefenen. Of dat ene figuur dat je in een workshop of YouTube filmpje hebt gezien. In dat geval is een privé dansles een goed alternatief. De inhoud van de les wordt volledig afgestemd op jouw niveau en wensen. En natuurlijk kijken we ook tijdens deze lessen naar jouw techniek, houding en dansstijl.


Meer inzicht en verbeterde vaardigheden

Tijdens een privé dansles zul je merken dat er genoeg punten zijn in jouw techniek en bijvoorbeeld houding, die je nog kunt perfectioneren. Dit kunnen punten zijn waar je moeite mee hebt, maar ook onderdelen waar jij je wellicht nog niet bewust van bent. Door goede observatie van de dansdocent(en) leer je al snel wat je sterke kanten zijn en op welke gebieden jij je verder kunt ontwikkelen. Hoe beter je techniek, houding en stijl zijn… des te makkelijker zal het dansen en het leren van nieuwe elementen en figuren je afgaan.

Versnelling van jouw leerproces

Wanneer je geen afleiding hebt van een groep mensen om je heen, kun jij je beter concentreren op de uitleg die de docent geeft. Doordat jouw concentratie beter is en je meer gefocust bent op de docenten en jouw eigen uitvoering, maak jij je de lesstof sneller eigen.


Ben jij er al uit welke lesvorm het beste bij jou past? Wanneer je nog niet eerder danslessen hebt gevolgd, kan het lastig zijn om dit in te schatten. Ons advies? Volg eens een proefles. Heb je dan het gevoel dat je een hoger tempo aankunt dan kun je deelnemen aan een bootcamp of overstappen op privé dansles. Meteen een privé dansles boeken kan natuurlijk ook.


Heb je al danservaring en wil jij je techniek perfectioneren? Dan is een privé dansles ook echt iets voor jou.85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page