top of page

Beginner ervaring

Bijgewerkt op: 25 sep. 2023


Misschien wil je al heel lang leren dansen, op een muzieksoort waar je blij van wordt maar durf je het nog niet. Je durft niet te beginnen omdat je geen danspartner hebt of omdat je denkt dat het niet voor jou weggelegd is of omdat je denkt dat je te oud bent of dat het toch te moeilijk is.


Deze redenen komen mij bekend voor maar ik kan jullie vertellen waarom je niet moet wachten en het beste nu kan beginnen met danslessen, bij U Can Dance.


Ik ben zelf ongeveer een jaar geleden bij U Can Dance terecht gekomen en spijt heb ik niet. Als je het gevoel hebt dat je wilt leren dansen, maar je nog niet weet wat en waar dan kun je het beste nagaan wat voor soort muziek je leukt vindt.

Word je blij van Latin, R&B, klassiek of hiphop? Dan kun je kijken of je ergens vlakbij je huis een gratis proefles kunt nemen. Maak het niet te moeilijk voor je zelf en kijk of je in de buurt een dansschool hebt. Ga een keer langs en vraag naar een proefles.


De dansscholen en leraren zullen jou nooit beoordelen op je danservaring, want die zijn immers ook zelf ergens begonnen. Ik merk dat de sfeer bij de dansschool heel ontspannen is, je komt daar niet om te presteren of anderen te beoordelen op hun dans skills. Je komt om te leren dansen, je danservaring uit te breiden, een paar uur je zorgen kwijt te raken en vooral te genieten in een besloten groep. Dus je neemt een proefles en als het je leuk lijkt ga je ermee door. Realiseer je je dat je nergens aan vast zit, als je je niet prettig voelt bij een bepaalde dansstijl of school dan is het okay.


Je kunt een andere dansstijl of dansschool proberen en als het echt niets voor je is kun je er alsnog mee stoppen. Het gaat erom dat je het eerst ervaart en op basis daarvan beoordeelt of het voor je weggelegd is.


Voor mij begon het met een proefles Bachata, omdat ik Bachata muziek altijd al leuk heb gevonden. Na het invullen van een aanvraagformulier kreeg ik direct een WhatsApp en was de afspraak voor de week daarop snel gemaakt. Dit maakt de stap naar een dansschool voor mij kleiner. Mijn eerste vraag was of ik perse een danspartner of ervaring nodig had. Ik werd gerustgesteld dat beiden niet nodig waren. Zo ben ik nu een klein jaartje bezig met danslessen met een tussenstop vanwege de Covid lockdown, maar het gaat heel snel. Het is net als fietsen, je verleert het dansen nooit. Je hoeft ook niet meteen heel veel vlieguren te maken, twee uurtjes per week is voldoende om je ervaring uit te breiden, zo ging het voor mij. Ik ben niet iedere dag aan het oefenen, maar ik luister wel iedere dag Bachata muziek en dat maakt mij gelukkig.


Met het dansen kom ik verschillende mensen tegen;, jong, oud, beginners en ervaren dansers. De diversiteit aan mensen en ervaringen overtuigt mij van het feit dat het nooit te laat is om te beginnen met dansen en dat je in je zelf moet geloven. Je krijgt ook wel meer zelfvertrouwen daarmee. Dus laat je je niet weerhouden door je overtuigingen of die van anderen. Geloof in je zelf, begin met een proefles en besef dat je beter een goede beginner kunt zijn dan een slechte gevorderde.


Kom proberen.100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page