KVK nummer:  71082727

BTW nummer: NL858572448B01

Bankrekeningnummer: NL12KNAB0257216820

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Over U Can Dance

U Can Dance geeft laagdrempelige Salsa- en Bachata les op ieder niveau

waar plezier en individuele aandacht voorop staan.

Salsa les in Almere met plezier

We begrijpen dat je graag wilt weten hoe het bevalt voordat je je bij ons inschrijft. Daarom kan je bij U Can Dance een proefles doen en als het bevalt (en de kans is groot), kan je je na afloop van de proefles meteen aanmelden voor een lidmaatschap en is het een GRATIS proefles geweest.

Als je toch besluit om niet mee te doen dan betaal je 20,- p.p. voor de gevolgde proefles.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen, door onze unieke manier van les geven. Tijdens de lessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan musicality, body isolatie, technieken, combinaties en uiteraard een cooling down om de spieren weer tot rust te brengen, daarnaast staat bij ons persoonlijke verzorging hoog in het vaandel. Je gaat bij ons weer ontspannen naar buiten na een leuke en inspirerende Salsa en of Bachata les. Daarnaast is er door de ledenpagina ook nog gelegenheid om de lessen thuis te oefenen, niets moet en alles mag. Bekijk ook eens ons fotoalbum voor een impressie van onze lessen.

Salsa musicality

Je staat op de dansvloer. Het intro van het Salsa en of Bachata nummer is al even bezig en je danspartner kijkt je afwachtend aan. Je luistert naar de muziek, maar eerlijk is eerlijk: je kunt er geen touw aan vastknopen. Ondertussen voel je de ogen van omstanders in je rug prikken. De druk neemt toe. Je luistert nog eens aandachtig naar de melodie. Is dít de 1? Terwijl je in je basis naar voren stapt, zie je aan de blik van je partner dat je niet goed zit. Je probeert het nog eens. Weer verkeerd. Help!

Voor mensen die niet zijn opgegroeid met Salsa en of Bachata muziek (wat voor de meeste Nederlanders het geval is) is het begrijpen ervan niet makkelijk. Sterker nog: veel beginners vinden het vinden van de juiste timing een helse klus. Maar geloof ons: ook jij kan het. Vanaf de eerste dansles helpen wij onze cursisten om zelf al de maat te vinden in de muziek, hiermee kunnen wij ons goed onderscheiden van de andere dansscholen.

Body isolatie

Door een warming up met body isolatie technieken bereiden wij het lichaam voor op de bewegingen die komen gaan en maken wij samen het lichaam soepeler.

Danstechnieken van de Salsa

De Salsa heeft tegenwoordig verschillende dansstijlen, de dansschool U Can Dance in Almere is vooral gericht op de LA-stijl Salsa. Deze stijl is te herkennen aan de ingewikkeld ogende figuren met de armen waarbij de voeten alleen de basispas doen met enkele beperkte varianten.

Wij werken met een zeer gestructureerd programma, en gaan vanaf het eerste moment erg de diepte in met uitleg van technieken en de combinaties, styling en musicality.

 

U Can Dance ledenpagina

Als cursist van U Can Dance krijg je GRATIS toegang tot de U Can Dance ledenpagina. De U Can Dance ledenpagina is een uitgebreide pagina met filmpjes van de Salsa en Bachata lessen, Musicality gericht op het niveau waarin je les hebt en wat tips & tricks, zodat je kan oefenen waar en wanneer jij maar wilt.

Heb je geen danspartner? Geen probleem!

De helft van onze leerlingen zijn koppels en de helft schrijft individueel in. Wij proberen ervoor te zorgen dat er even aantallen deelnemers zijn in de lessen. Wij switchen altijd van partner, ook de koppels, dus je danst met iedereen. Door te wisselen van partner leer je sneller en beter dansen en het hoort ook bij het sociale aspect van de Salsa en of Bachata. Mocht er dan toch geen partner voor je zijn, kan je dus alsnog meedoen met de lessen.

Hygiene
Bij ons staat persoonlijke verzorging hoog in het vaandel! Omdat we bij het dansen dicht bij elkaar staat, is het is heel belangrijk dat je fris en verzorgd deelneemt aan de lessen. Zorg dat je van te voren lekker doucht en schone kleren aantrekt. Probeer ervoor te zorgen dat je direct gedoucht van huis vertrekt en voorkom dat je bijvoorbeeld vanuit je werk direct gaat naar de les moet gaan (dan ben je niet meer zo lekker fris)
Deodorant en je flesje parfum of aftershave meenemen, alsmede een doosje smintjes of iets dergelijks (zeker voor de rokers) is ook geen overbodige luxe. Mocht je last hebben van (overmatig) zweten, zorg dan dat je extra schone kleding mee neemt. Daarnaast kan het voor jou handig zijn om een pakje vochtige washandjes (te koop bij het Kruidvat) mee te nemen, zodat je je tussendoor even lekker kan opfrissen onder de oksels. 

Voordelen van Salsa of Bachata les bij U Can Dance

  • GRATIS toegang tot U Can Dance online

(U Can Dance online is speciaal voor onze leden samengesteld die een Salsa of Bachata cursus volgen!)

  • GRATIS toegang bij feesten van U Can Dance & van Burnet

  • GRATIS vrij dansen (kijk voor de betreffende dagen en tijden op de evenementen pagina)

  • GRATIS parkeren voor de deur 

  • GRATIS deodorant en pepermuntjes om te gebruiken tijdens de lessen.

  • Professionele warming up en cooling down

  • 10% korting op dansschoenen bij Danswinkel.

  • Musicality vanaf de eerste les

(leren volgen van de muziek)

 
 
 
 
 

Meet The Team

Yvonne
Samantha

Ik mag gerust zeggen dat het dansen mij is aangeleerd door één van de beste dansleraren van Nederland, namelijk Charles Nagel.

 

In een korte periode was ik "verslaafd" geraakt aan deze mooie vorm van sport.

Een aantal jaar heb ik Charles geholpen met de lessen bij Salsa4U2 en nu is het dan eindelijk zover dat ik deze lessen samen met Samantha kan doorgeven aan jullie!

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen, als je maar de juiste instelling hebt.

De vraag is niet: “kan ik goed leren dansen?” maar “hoe graag wil ik goed leren dansen?”. Met de juiste instelling kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen in een relatief korte tijd, een goede danser kan worden.

Toen ik begon met dansen wist ik al snel dat dit een onderdeel van mijn leven zou blijven.


Dansen geeft mij het gevoel van vrijheid en verlichting, doe dit dan ook met liefde en passie. Na een aantal jaar assisteren bij Charles Nagel voel ik mij erg gemotiveerd om de dans over te brengen aan iedereen die ontspanning zoekt