Bachata in Almere

Je bent bij ons van harte welkom om de Salsa en/of Bachata danslessen te volgen. Voor een vast bedrag per maand volg je de lessen alleen, met een vriend of samen met je (dans)partner. Dus als je geen danspartner hebt is het geen excuus om niet naar de proefles te komen. Tijdens de lessen wisselen wij namelijk regelmatig van danspartner zodat iedereen kan dansen en daarnaast leer je ook direct om te volgen of om te leiden.

Onze gecertificeerde docenten geven de danslessen met een unieke opbouw. 

  • warming up d.m.v. isolatie oefeningen,

  • muzikaliteit vergroten door de uitleg over de muziek,

  • voetenwerk oefeningen, ookwel “shines” genoemd,

  • samen dansen met een (dans)partner,

afsluiten met een cooling down om de spieren weer te kunnen ontspannen.

Je geniet iedere week van minimaal 1,5 uur dansen

Dansen is zonder twijfel een manier om even lekker te ontspannen. De lessen duren 1,5 uur, waardoor je zowel je lichamelijke conditie kunt verbeteren en quality time door kunt brengen met jouw (dans)partner? 

Het is mogelijk om een gemiste les in te halen

Het kan zomaar eens een keer voorkomen dat je een les in wilt halen. Dit is uiteraard geen enkel probleem. Je hebt namelijk de toegang tot een app, waardoor je de lessen altijd online kunt bekijken. Het is daarnaast ook mogelijk om de les op een andere dag of een andere tijd in te halen. Dit wordt altijd in overleg met ons gedaan.

Proefles

Bij ons is de eerste proefles een echte les, geen korte preview waarbij er andere verwachtingen worden gecreëerd. Wat je in deze les ziet is de kwaliteit die wij leveren, Ervaar het zelf.

Unieke kledinglijn

In onze webshop kan je terecht voor leuke accessoires en (sport) kledingstukken. Zo hoef je niet meer voor de kledingkast te staan om te bedenken wat je aan gaat trekken voor de les.

Bachatales

We nemen je mee tijdens een van onze danslessen… Elke les start met een door ons ontwikkelde speciale warming-up, zodat je spieren soepeler worden en leren wennen aan de verschillende bewegingen van de dans. Wanneer onze spieren zijn opgewarmd beginnen we met muzikaliteit. In dit onderdeel van de les leer je beetje bij beetje de muziek te doorgronden, zodat je op de maat kunt dansen en de connectie kunt maken tussen de muziek en de beweging. Hierna is het tijd om stap voor stap de losse elementen te oefenen die samen de basis vormen van de bachata. We laten niet alleen zien wat de stappen zijn, maar vertellen ook wat de juiste techniek is bij elke element. Met de juiste techniek kun je niet alleen met iedereen dansen ook helpt het blessures bij jou en jouw danspartner te voorkomen. Zodra jij deze onder de knie hebt, ga je met jouw (dans)partner de bewegingen samen uitvoeren. Je hebt zojuist je eerste danspassen gezet!

Bachatales almere

Bachata dans

De dans en de muziek komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek, maar wordt inmiddels over de hele wereld gedanst. 

Kenmerkend hieraan is de vierkwartsmaat met een accent op de laatste tel. Tijdens het dansen komt deze vaak terug in de vorm van een voet- of heupbeweging.

Binnen de bachata zijn er verschillende stromingen zoals Sensual, Moderna en Dominicana. Steeds vaker worden deze stijlen gecombineerd waardoor er een Fushion stijl ontstaat. Dit is de stijl die wij aanhouden in onze danslessen.

Je leert bij ons niet alleen de elementen, shines, maar ook de juiste uitvoering. Je oefent met verschillende danspartners de elementen en figuren zodat het je steeds makkelijker afgaat. Het helpt je ook om te wennen aan verschillende manieren van leiden en volgen, zodat je een nog betere danspartner wordt.

Elke vrijdag avond organiseren wij een oefenavond waarbij je de pasjes in een ontspannen sfeer verder kan gaan oefenen onder het genot van een drankje.

Ben je er klaar voor om samen met jouw (dans)partner in een ontspannen sfeer de bachata dans onder de knie te krijgen? 

Je denkt nu misschien: ‘Ik leer dat nooit’. Of: ‘Die ingewikkelde stapjes krijg ik niet over de knie’. Geloof ons, ook jij kunt leren dansen. Zelfs als het je misschien iets minder makkelijk af gaat. In elke les doen we namelijk, voor de nieuwe elementen, een stukje herhaling zodat de bewegingen en technieken inslijten in jouw spiergeheugen. Bovendien wisselen we tijdens de les regelmatig van danspartner, zodat je went aan verschillende manieren van leiden of volgen. Dit helpt je om een nog betere danspartner te worden. Tijdens de les houden we iedereen goed in de gaten en geven we je persoonlijk tips en uitleg wanneer jij het nodig hebt. Wedden dat je binnen no time kunt dansen?!

Dus meld je vandaag nog aan voor een proefles en ervaar zelf hoe ontspannen en toepasbaar onze lessen zijn. Het is zelfs zo dat je bij het reserveren van de proefles de basispas video (in de videotheek) GRATIS van ons cadeau krijgt! Hierdoor kan je al voorbereid de les in gaan.

dansles almere