KVK nummer:  71082727

BTW nummer: NL858572448B01

Bankrekeningnummer: NL12KNAB0257216820

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Bachata-les in Huizen

U Can Dance geeft laagdrempelige Bachata les op ieder niveau

waar plezier en individuele aandacht voorop staan.

Woont u in Huizen of omgeving en wilt u graag leren dansen?

Geef je dan op voor een Bachata dansles in Huizen bij U Can Dance. Er zijn bij ons verschillende mogelijkheden om de Bachata te kunnen leren. De dansschool U Can Dance in Huizen verzorgd cursussen, bootcamps, privélessen, workshops, teambuildings en zelfs voor de openingsdans van uw huwelijk ben je bij de dansschool U Can Dance bij het juiste adres.

De dansschool U Can Dance in Huizen geeft een unieke manier van Bachata les. De meeste Bachata lessen worden bij de dansschool U Can Dance gegeven door drie docenten. Hierdoor is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht zodat ook jij snel en goed kan leren dansen. Wij vinden plezier in het dansen erg belangrijk en zijn daardoor ook laagdrempelig.

De Bachata dans werd voor het eerst uitgevoerd op de Dominicaanse republiek. Bachata wordt met een partner gedanst (man met vrouw, soms vrouw met vrouw). Op verschillende plaatsen in de wereld wordt Bachata op verschillende manieren gedanst. Er zijn geen strakke regels en de Bachata wordt gedanst in een vierkwartsmaat, waarbij de basispas bestaat uit een stap opzij (tel 1), het aansluiten met de andere voet (tel 2), nog een stap opzij (tel 3) en opnieuw aansluiten met de andere voet waarbij geëindigd wordt in een tap (tel 4). De volgende vier tellen wordt deze basispas herhaald, maar dan de andere kant uit, waarbij wordt vertrokken met de voet die op de vierde tel de tap heeft gemaakt. De basispas  van de Bachata kan zowel in de klassieke danshouding als in de open houding – waarbij man en vrouw elkaars handen vasthouden – worden gedanst.

De dansschool U Can Dance in Huizen geeft Bachatales in de Sensual-stijle, deze stijl is te herkennen aan het gebruik van zowel elementen uit de Bachata Authentica als uit de Bachata Moderna en voegt daar vooral circulaire bewegingen en bodywaves aan toe. Tevens wordt er bij deze stijl gebruik gemaakt van body isolations en dips & tricks.