Bachata Almere

Herken je dat... Je bent op reis in een warm land met prachtige stranden en zwoele barretjes. Je hoort overal heerlijke bachatamuziek waar je onmogelijk op stil kunt blijven staan. Iedereen, echte iedereen lijkt bachatales te hebben gevolgd en schut de mooiste bewegingen uit zijn/haar mouw. En jij? Jij staat aan de kant en durft met jouw beperkte moves de dansvloer niet op. Of hebt zelfs helemaal geen idee wat je moet doen. Maar diep van binnen zou je dolgraag, net als deze mensen, shinen op de dansvloer.

 

Zie jij al voor je hoe je prachtige figuren danst op het ritmische geluid van de bongo's?

 

Hoe zou het zijn als je overal ter wereld, zonder na te denken, de dansvloer op kunt stappen om samen met een onbekende een prachtige bachatadans neer te zetten? Omdat je de technieken, passen en shines hebt kent, hoef je elkaar niet eens te kunnen verstaan. Culturen, mensen, die verbinding vinden door de universele taal van de dans... Hier verlang jij toch ook naar?!

 

Door het volgen van de gestructureerde bachatalessen van de gecertificeerde docenten bij U Can Dance, kan dit binnenkort waarheid worden.

 

Wij werken met een unieke lesopbouw waardoor iedereen, ook jij, kan leren dansen. We nemen je mee tijdens een van onze bachatalessen... Elke les start met een door ons ontwikkelde speciale warming-up, zodat je spieren soepeler worden en leren wennen aan de verschillende bewegingen van de bachatadans. Wanneer onze spieren zijn opgewarmd beginnen we met muzikaliteit. In dit onderdeel van de les leer je beetje bij beetje de muziek te doorgronden, zodat je op de maat kunt dansen en de connectie kunt maken tussen de muziek en de beweging. Hierna is het tijd om stap voor stap de losse elementen te oefenen die samen de basis vormen van de bachata. We vertellen en laten niet alleen zien wat de stappen zijn, maar ook wat de juiste techniek is bij elke element. Met de juiste techniek kun je niet alleen met iedereen dansen ook helpt het blessures bij jou en jouw danspartner te voorkomen. Zodra jij deze onder de knie hebt, ga je met jouw (dans)partner de bewegingen samen uitvoeren. Je hebt zojuist je eerste danspassen gezet!

Heb je het volgen van bachatalessen al te lang uitgesteld? Ben je er klaar voor om samen met jouw (dans)partner in een ontspannen sfeer de bachata dans onder de knie te krijgen? Meld je dan nu aan voor een proefles!

 

Je denkt nu misschien: 'Ik leer dat nooit'. Of: 'Die ingewikkelde stapjes krijg ik niet over de knie'. Geloof ons, ook jij kunt leren bachata dansen. Zelfs als het je misschien iets minder makkelijk af gaat. In elke les doen we namelijk naar nieuwe elementen een stukje herhaling, zodat de bewegingen en technieken inslijten in jouw spiergeheugen. Bovendien wisselen we tijdens de bachatales regelmatig van danspartner, zodat je went aan verschillende manieren van leiden of volgen. Dit helpt je om een nog betere danspartner te worden. Tijdens de les houden we iedereen goed in de gaten en geven we je persoonlijk tips en uitleg wanneer jij het nodig hebt. Wedden dat je binnen no time kunt bachata dansen?!

 

Dus meld je vandaag nog aan voor een proefles en ervaar zelf hoe ontspannen en toepasbaar onze bachatalessen zijn.