Bachata les in Almere

Bachata is een dans die je samen met een partner uitvoert. Het is in de Domicaanse republiek ontstaan, maar wordt inmiddels over de hele wereld gedanst. Binnen de bachata zijn er verschillende stromingen zoals Sensual, Moderna en Dominicana. Steeds vaker worden deze stijlen gecombineerd waardoor er een Fushion stijl ontstaat. Dit is de stijl die wij aanhouden in onze bachatales in Almere. In tegenstelling tot andere dansstijlen is het een vrije dans waar ruimte is voor improvisatie. Dit zie je onder andere terug in de danshouding die varieert tussen de basis danshouding, vaste handen en de close positie waarbij je meer contact hebt met jouw danspartner. De bachata figuren bestaan uit enkele draaien, maar vooral ook uit sneller voetenwerk én verschillende bewegingen die voortkomen uit het isoleren van specifieke lichaamsdelen. Nieuwsgierig naar hoe dit er op de dansvloer uit kan zien?

En wat vind je ervan? Tof hè?! Ook jij kunt dit leren tijdens onze bachatales in Almere. Onze gecertificeerde dansdocenten leren het jou tijdens de wekelijks terugkerende lessen aan de hand van een gestructureerde lesopbouw. Aan het begin van de bachata les gaan we eerst in op muzikaliteit. Tijdens dit onderdeel van de les ga je steeds beter de muziek leren ontcijferen en begrijpen. Zo kun je straks met gemak op de maat dansen en ben je instaat om samen met je danspartner de sfeer van de muziek te vertalen naar een passend figuur. Zo worden jullie één met de muziek.

Na de muzikaliteit starten we met een de warming-up. Een belangrijk onderdeel van de les om jouw spieren op te warmen, soepel te maken. Om isolatie van verschillende lichaamsdelen te ontwikkelen én om jouw balans en coördinatie te verbeteren. Hierna gaan we als eerste oefenen van losse elementen, shines, die later in de figuren met een danspartner terugkomen. Zoals verschillende soorten draaien en pasjes. Tijdens de gehele les kun je vragen stellen. Krijg je zowel klassikaal als persoonlijk uitleg. En wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan de techniek. Het beheersen van de juiste techniek voorkomt dat jij en jouw danspartners onnodig blessures oplopen. Met de juiste techniek kun je ook overal ter wereld iemand ten dans kunt vragen, omdat je op de universele manier met jouw lichaam kunt communiceren.

Verlang je er ook naar om op een hagelwit zandstrand onder een stralend blauwe hemel, samen met een partner bachata te kunnen dansen op de maat van de muziek?

Zie jij al voor je hoe je prachtige figuren danst op het ritmische geluid van de bongo's?

Hoe gaaf zou dat zijn? Tijdens onze bachatales in Almere leer je niet alleen de elementen, shines, maar ook de juiste uitvoering, zodat je tijdens jouw volgende vakantie al kunt gaan ervaren. Je oefent met verschillende danspartners de elementen en figuren zodat het je steeds makkelijker afgaat. Het helpt je ook om te wennen aan verschillende manieren van leiden en volgen, zodat je een nog betere danspartner wordt.

Benieuwd wat anderen over ons en onze bachatales in Almere zeggen?

Kun je niet wachten om het zelf te ervaren? Heb je het volgen van bachatales al te lang uitgesteld? Heb je er ontzettend veel zin in om alleen, of samen met jouw (dans)partner, in een ontspannen sfeer de dans eigen te maken? Meld je dan nu aan voor een proef bachatales in Almere!

Je twijfelt nu misschien of je het onder de knie kunt krijgen. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen kunt dansen. Als je maar gemotiveerd bent! Door onze unieke lesformule kan iedereen, ongeacht leeftijd, figuur en lengte, Bachata leren dansen. Dit lukt mede door het herhalen van wat je de vorige les hebt geleerd. Het herhalen van bewegingen en figuren, zorgt ervoor dat ze inslijten in jouw (spier) (spier)geheugen. We zorgen er uiteraard voor dat jij je elke les blijft ontwikkelen door nieuwe elementen en figuren te oefenen. Tijdens de les houden we iedereen goed in de gaten en geven we je persoonlijk tips en uitleg wanneer jij het nodig hebt. Wil je nog verder oefenen na de les? Dan kan dat door de instructievideo’s te volgen in onze online leeromgeving.

 

Je krijgt alles aangereikt wat je nodig hebt, zodat jij straks zelfverzekerd overal ter wereld de dansvloer op kunt stappen!

 

 

Wacht niet langer en meld je vandaag nog aan voor een proefles en ervaar zelf hoe ontspannen en toepasbaar onze Bachatalessen zijn.

 

(Na de proefles kun je al Bachata les volgen vanaf € 5,00 per les*)

*Afhankelijk van het type abonnement.